ČERSTVÉ TĚSTOVINY S MARINOVANÝM LOSOSEM

ČERSTVÉ TĚSTOVINY S MARINOVANÝM LOSOSEM

Čerstvé těstoviny s marinovaným lososemIMG_1574

Suroviny na přípravu 2 porcí:

  • 300g lososa
  • 4 stroužky česneku
  • zázvor (velikost cca půl palce)
  • 1/2 chilli papričky
  • 4 lžíce sojové omážky
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 200 g brokolice
  • 1 lžíce parmazánu
  • 300g čerstvých těstovin

Postup přípravy:

  1. Připravíme si marinádu na lososa ze sojové omáčky, medu, zázvoru, česneku a půlky chilli papričky.
  2. Lososa opláchneme, osušíme a naložíme do 2/3 marinády na cca 1 hodinu.
  3. Mezi tím rozdělíme brokolici na malé růžičky, které zlehka povaříme (tak, aby zůstaly křupavé). Po vychladnutí posypeme parmazánem, necháme odležet.
  4. Troubu předehřejeme na 180°C, rybku a brokolici dáme na plech vyložený pečícím papírem a dáme péci na 15-20 minut.
  5. Mezi tím co se rybka peče si uvaříme těstoviny dle návodu, necháme okapat.
  6. Na pánvi orestujeme na jedné lžíci oleje stroužek česneku, vložíme těstoviny a zalijeme zbytkem marinády, necháme prohřát.
  7. Podáváme za tepla i za studena.

Výživové hodnoty:
2 porce  – 1568 kcal, 94g bílkovin, 190g sacharidů, 38g tuků
1 porce –  784kcal, 47g bílkovin, 85g sacharidů, 19g tuků

Dobrou chuť 🙂