CUKETOVÉ LASAGNĚ

CUKETOVÉ LASAGNĚ

Cuketové lasagně

Suroviny na jednu porci:

  • 360g hovězího mletého masa
  • 150g bulguru
  • 1 střední cibule
  • 1 žlutá paprika
  • 750g rajčat
  • 2 středně velké cukety (cca 750g)
  • bazalka
  • lžíce olivového oleje, sůl, pepř

Postup přípravy:

  1. Nakrájíme cibulku a na lžíci oleje orestujeme
  2. Mleté maso přidáme k cibulce, necháme zatáhnout, osolíme, opepříme a vsypeme nakrájenou papriku, rajčata, bazalku a dusíme cca 5 minut.
  3. Do směsi přidáme bulgur, zalijeme 0,5 litrem vody a dusíme dalších 15 minut do změknutí bulguru.
  4. V průběhu si nakrájíme cuketu na plátky, zlehka osolíme a necháme „vyplakat“
  5. Do zapékací misky skládáme vždy střídavě vrstvu cuket a vrstvu směsi.
  6. Poslední vrstvu cuket posypeme parmazánem, zakryjeme alobalem a vložíme do předem vyhřáte trouby na 220°C, pečeme 20-30 minut až do změknutí cukety.
  7. Nakonec dopékáme na horkovzduch nebo pod grilem do lehkého zhnědnutí parmazánu.
  8. Porce vystačí pro 3 – 4 jedlíky 🙂

Výživové hodnoty:

celá zapékací miska – 1584kcal, 94g bílkovin, 182g sacharidů, 46g tuků
porce v případě 3 jedlíků – 528kcl, 31g bílkovin, 61g sacharidů, 15g tuků

Dobrou chuť 🙂

Cuketové lasagně II.