FITKARBANÁTKY Z KRŮTÍHO MASA

FITKARBANÁTKY Z KRŮTÍHO MASA

Fitkarbanátky z krůtího masaIMG_0820

Suroviny na přípravu 4 porcí:

  • 600g krůtího mletého masa (my kupujeme v řeznictví)
  • 1 střední mrkev
  • 200g hlávkové kapusty
  • 2 jarní cibulky
  • 1 vejce
  • sůl, pepř

Postup přípravy:

  1. Do větší mísy vložíme krůtí maso, vejce, nakrájenou jarní cibulku, zlehka osolíme a opepříme.
  2. Mrkev nastrouháme na jemném struhadle a přidáme do mísy.
  3. Kapustu povaříme a nakrájíme na drobno, přidáme do mísy.
  4. Vše promícháme, vytvoříme 4 karbanátky.
  5. Troubu si předehřejeme na 200°C.
  6. Karbanátky nasucho zatáhneme po obou stranách, dáme na plech s
    pečícím papírem a vložíme do trouby, kde pečeme 15-20 minut.
  7. Karbanátky podáváme k obědu s oblíbenou přílohou a zeleninovým salátem, k večeři se salátem.

Výživové hodnoty:

porce  – 1160 kcal, 118g bílkovin, 23g sacharidů, 66g tuků 1 karbanátek – 290 kcal, 30g bílkovin, 6g sacharidů, 17g tuků

Dobrou chuť 🙂