MRKVOVÁ POLÉVKA NA ZAHŘÁTÍ

MRKVOVÁ POLÉVKA NA ZAHŘÁTÍ

Mrkvová polévka se zázvorem

Suroviny na litr polévkymrkvičkovka

  • 1kg mrkve
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • kousek zázvoru cca 3×4 cm
  • sůl
  • lžíce olivového oleje
  • zakysaná smetana na zjemnění 12% (nemusí být)

Postup přípravy:

  1. Mrkev oloupeme a nakrájíme na kostičky. Zázvor oloupeme a nakrájíme na nudličky
  2. Na lžíci oleje orestujeme zázvor, přidáme mrkev a 5 minut restujeme.
  3. Zalijeme vývarem a 10-15 mint vaříme.
  4. Vývar s mrkví rozmixujeme v mixéru nebo tyčovým mixérem a dochutíme solí.
  5. Podáváme se lžičkou zakysané smetany, případně s kouskem pečiva.

Výživové hodnoty:

celá porce  – 500 kcal, 13g bílkovin, 100g sacharidů, 6g tuků
porce 250ml – 150kcal, 3g bílkovin, 25g sacharidů, 1,5g tuků
+ lžička smetany – 27kcal, 1g bílkovin, 1g sacharidů, 2g tuků

Dobrou chuť 🙂