PRAŽMA S HRÁŠKOVÝM PYRÉ

PRAŽMA S HRÁŠKOVÝM PYRÉ

Pražma s hráškovým pyréIMG_1294

Suroviny na přípravu 2 porcí:

  • 2 střední pražmy
  • 2 snítky rozmarýnu
  • 4 snítky tymiánu
  • 4 kolečka citronu
  • 250g cherry rajčátek
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • 350g zeleného hrášku
  • 4 menší brambory
  • zeleninový vývar

Postup přípravy:

  1. Pražmy opláchneme, vysušíme a do dutiny břišní vložíme snítku rozmarýnu, tymiánu, citron, zlehka osolíme a položíme na plech s pečícím papírem.
  2. Rajčátka očistíme, přepůlíme a pokapeme lžící olivového oleje, lístky tymiánu a rozložíme na plech k rybě.
  3. Rybku s rajčátky vložíme do předem vyhřáté trouby na 220°C na 20 minut.
  4. Hrášek vložíme do cca 500ml zeleninového vývaru s nadrobno pokrajenými bramborami a vaříme do změknutí.
  5. Po změknutí zeleniny hrnec odstavíme a rozmixujeme (kdo nemá rád drobné kousky a šlupky může propasírovat).

Výživové hodnoty:
2 porce  – 1066 kcal, 110g bílkovin, 88g sacharidů, 26g tuků
1 porce – 533 kcal, 55g bílkovin, 44g sacharidů, 13g tuků

Dobrou chuť 🙂