TILÁPIE V ALOBALU

TILÁPIE V ALOBALU

Tilápie v alobaluIMG_0405

Suroviny na přípravu jedné porce:

  • 150g tilápie
  • 50g cherry rajčátek
  • 50g menší cukety
  • 150g brambor
  • snítka rozmarýnu
  • 2 kolečka citronu
  • lžička olivového oleje
  • sůl

Postup přípravy:

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na slabší kolečka.
  2. Cuketu omyjeme, nakrájíme na kolečka, zlehka posolíme a necháme vyplakat.
  3. Cherry rajčata nakrájíme na plátky.
  4. Větší kus alobalu pokapeme olivovým olejem, poskládáme brambory, které osolíme.
  5. Brambory poklademe vyplakanou a osušebou cuketou, cherry rajčaty, snítkou rozmarýnu.
  6. Nakonec přidáme tilápii, kterou zlehka osolíme a položíme na ni plátky citronu.
  7. Vše zabalíme do úhledného balíčku a vložíme v zapékací míse do trouby vyhřáté na 220 stupňů a pečeme cca 20 minut do změknutí brambor.
  8. Na závěr můžeme před dopečením alobal na pár minut rozbalit.
  9. Podáváme s lehkým listovým či zeleninovýmm salátem.

Výživové hodnoty:

porce  – 359 kcal, 35g bílkovin, 33g sacharidů, 5g tuků

Dobrou chuť 🙂